3 manieren om in minder tijd meer omzet te genereren

Deel dit artikel:

Als jij wilt groeien met je bedrijf is het belangrijk om te groeien als ondernemer. Dit hele groeiproces is in 2 dagen niet zomaar gefikst. Wat ik zie gebeuren na een paar weken training of opleiding dat men hervalt in oude gewoontes, twijfels waardoor groei stagneert.

Doodjammer voor het potentieel dat verscholen zit in elke ondernemer. Groeien betekent niet enkel omzet halen, het betekent evolueren, ontwikkelen en vooral groeien als ondernemer.

Graag geef ik deze keer 3 manieren hoe je deze maand al kunt groeien met je bedrijf. Je zult merken bij het lezen ervan dat er gedachtes zullen opkomen van: Dat kan ik niet doen, dat durf ik niet, dit is onmogelijk, wat zullen anderen van me denken, enzovoort. En deze gedachtes precies zijn de belemmeringen die de grote ondernemer in jezelf klein houdt.

Manier 1: Verhoog je prijzen

Prijssetting roept twijfel en angst op. Je denkt dat je klant zal weglopen of dat je concullega aan veel lagere prijzen werkt, of je doelgroep pikt die prijs niet.

 
Denk eens na wat een verhoging van prijzen bij je oproept. Of jij nu je prijs verdubbelt of met 10% verhoogt, angst steekt sowieso de kop op. En weet je, dat is heel normaal. Als je vertrouwen in jezelf groeit als ondernemer voel jij je beter in je vel om goede prijzen te durven vragen.

Manier 2: Trek meer klanten aan

Als je echt wilt groeien is het belangrijk om van  één-op-één naar één-op veel te evolueren met je bedrijf. Dus in plaats dat jij voor 1 klant werkt, werk jij terzelfdertijd voor verschillende klanten. Dit kan door groepsprogramma's, trainingen, workshops, presentaties, teleseminars, webinars, events, enz. aan te bieden. Voor bepaalde dienstverleners die bijzonder maatwerk leveren lukt dit moeilijker. Dan zijn hun klanten echte VIP klanten.

 
Naar één-op-veel evolueren is een manier om op laagdrempelige manier kennis met je te maken. Het vraagt een mindshift om met groepen te werken. En een groepje heb je al met 2 mensen. Je kunt dit gestaag verder uitbouwen.

Manier 3: Bied een vroegere klant opnieuw een dienst aan

Het is veel makkelijker om opnieuw aan "vroegere", tevreden klanten te verkopen dan een nieuwe klant binnen te halen. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat een vroegere klant opnieuw koopt van je. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe dienst creëren, een opvolgingstraject voorstellen, nazorg leveren, een update,...

 
Brainstorm wat jij je 'oude' klanten kunt aanbieden. Je staat versteld hoeveel mensen dit appreciëren en terug met je in zee willen gaan.
 
Welke van de 3 manieren kan jij vandaag toepassen? En welke actiestappen ga je hiervoor ondernemen?

Deel dit artikel

Download GRATIS E-book + 3 Video’s

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang OndernemersTips voor een beter Resultaat