Hoe vertrek je relaxter op vakantie?

Deel dit artikel:

De meeste vakanties zijn gepland. Sommigen blijven lekker thuis, anderen bereiden zich voor op de vakantiedrukte. Elk mens heeft nood om zijn batterij weer op te laden. We functioneren pas goed als we een fris hoofd hebben.
 
Is het bij jou ook zo stressy net voor je verlof? Zit je met een heleboel deadlines net voor je vertrek? Werk jij je ook te pletter waardoor je een paar dagen nodig hebt om af te kicken?

Met volgende 9 tips ga je veel relaxter in verlof:

Verwittig tijdig je klanten, leveranciers en medewerkers wanneer je met verlof gaat.

Zo kunnen lopende zaken besproken worden ruim voor je vertrek. Hoe eerder mensen het weten, hoe beter ze rekening houden met je afwezigheid.

Plan je werk.

Begin niet de grootste projecten op te starten net voor je vertrek. Je bent er anders de hele vakantie mee bezig. Bekijk goed welke zaken je wilt afronden voor je vertrek en welke even kunnen wachten.

Organiseer duidelijk je werkoverdracht.

Delegeer de juiste taak naar de juiste persoon. Spreek een dag of uur af wanneer je wel te bereiken bent voor dringende zaken. Zo word je niet constant gestoord.

Verwijs telefoontjes door.

Informeer bij een telefoondienst naar de mogelijkheden. Gebruik een antwoordapparaat waarin je meldt dat het kantoor gesloten is zonder dat men een boodschap kan inspreken. Geef duidelijk aan vanaf wanneer je terug bereikbaar bent. Of werk met een virtual assistant.

 

Schakel een "out of the office" in op je mailbox.

Door automatisch een retourmailtje te versturen weten zenders dat je afwezig bent. Vermeld duidelijk wie jou eventueel vervangt.

Laat laptop en Ipads thuis.

Ja ik weet het dit is een lastige. Als de laptop meegaat op reis, zijn we geneigd om mail te checken. Een weekje geen internet, tv of nieuws is zalig om af te kicken van de enorme informatiestroom. De wereld blijft draaien zonder dat jij van alles op de hoogte bent.

Pak tijdig je koffers.

Zorg dat alle reisdocumenten in orde zijn (visum, vliegtuigtickets, identiteitskaarten, etc..). Gebruik een inpaklijst als geheugensteuntje. Zo vergeet je niets en kun je met een gerust gemoed vertrekken. En ben je toch iets vergeten? Geen paniek. Koop het ter plekke op je vakantiebestemming.

Geniet met al je zintuigen van je vakantie.

Ruik de zee, proef een wijntje, kijk naar de prachtige, gele zonnebloemen, voel de warme zon en luister naar de krekels...Geniet bewuster en doe eens lekker niks.

Plan je agenda na je vakantie niet te vol.

Plan de eerste dagen na je vakantie geen vergaderingen of afspraken. Zo heb je tijd voor het doornemen van achterstallige post en e-mails.
 
Met deze tips kom je uitgeruster terug van vakantie om met volle moed er terug in  te vliegen.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book met 3 video’s

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang OndernemersTips voor een beter Resultaat