5 tips om het vakantiegevoel te ervaren als doorwerker

Deel dit artikel:

Vakantie is het moment van het jaar dat je je werk eens volledig kunt loslaten. Toch zijn er dappere doorwerkers die de zomer overbruggen.
 
Blijf je doorwerken deze zomer? En wil je graag het vakantiegevoel ervaren?

Zie hier 5 Vakantiegevoeltips:

Zet jezelf één dag van de week volledig op een mediadieet

Hoelang kun je zonder tv, telefoon, internet of email? Zet laptop, iphone of ipad één dag per week uit. Het voelt zalig als er minder infoprikkels binnenkomen.
 
Daarnaast kun jij je hoofd eens leegmaken en er eens rustig voor zitten om zaken die door je hoofd spoken neer te schrijven. Lijstjes maken je hoofd lichter.

Neem een back-up

Het je het al eens voor gehad dat je pc crashte? Of een inbraak of brand die al je computergegevens vernietigde? Ik wel. En dan kom je best niet in mijn buurt. Gelukkig nam ik een back-up van de opgestane gegevens.
 
Back-up op een externe harde schijf of in-the-cloud. Neem minimum wekelijks (beter nog dagelijks) een back-up. Het bespaart je veel ellende en tijd mocht je het voorhebben. Doe dit niet enkel als je met vakantie bent.

Richt je aandacht op het hier en nu

Een eenvoudige manier om te focussen. Wees bewust bezig met wat je nu doet. Meestal staat onze automatische piloot aan om nog vanalles te doen. We beginnen aan meerdere taken tegelijk en niets is afgewerkt. Dit geeft onafgewerkte losse eindjes.
 
Focus je op je taak nu en werk hier minimum 60 -90 minuten aan door. Je kunt zelfs een kookwekker zetten.

Creëer Vrijheid in je werk

Love to be Free! Ken je het vrijheidsgevoel? En niet alleen op vakantie, ook tijdens je werk. Het gevoel dat jij kiest wat je gaat doen. Je laat je dag niet door je omgeving bepalen enkel door jezelf.
 
Het heeft 2 kanten van de medaille: Aan de ene kant ben jij verantwoordelijk wat je met je dag doet, dus als je niets plant gebeurt er niets wat jij wilt. Aan de andere kant: als je doorslaat in vrijheid dan word je uitgelaten, zit er geen structuur, geen strategie achter de dingen die je doet. En dan doe je de verkeerde dingen op de verkeerde momenten met veel tijd-en energieverlies.

Maak tijd voor je geliefden

Wacht niet op vakantie op tijd te maken voor je gezin en partner. Ook al ga je niet op reis of op verlof, blok dagelijks een momentje waar je volle aandacht geeft aan je partner en /of kids of jezelf. Aandacht geven is liefde geven en het is de basisbehoefte van elke mens. En wat je geeft krijg je dubbel en dik terug.
 
Ik wens je een bijzonder mooie vakantie of doorwerkperiode toe.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat