Tijd winnen en zakelijk groeien door systemen

Deel dit artikel:

Systematiseer routineklusjes
 
Elke handeling die jij in je onderneming verricht, kun jij systematiseren. Een marketingsysteem, een klasseersysteem, een emailpolicy, een stappenplan voor offertes, een verkoopgesprek voeren, etc.
 
Het lastige is de tijd die je investeert om de eerste maal handelingen te systematiseren. Op lange termijn win je tijd. Succesvol ondernemen zonder systematiek is lastig. Hoe kun je op een dag zaken correct overdragen of delegeren aan iemand anders?
Een ondernemer zegt vaak dit doe ik vlug zelf wel even tussendoor. Want het is sneller zelf gedaan dan uitgelegd aan een ander. Denk eens na over welke handeling jij telkens weer opnieuw doet. Hiervan kun je een template of stappenplan maken.

Groei met je bedrijf door systemen

Herken jij je belemmerende gedachten over systemen?

Dat kost tijd, het is te lastig, het is te strikt,... Onderzoek deze gedachten eens bij jezelf en vraag je af of ze echt kloppen. Ondernemen is groeien, is veranderen.

Als je mailinglijst bijvoorbeeld groeit, is het niet haalbaar om zonder listbuilder een nieuwsbrief uit te sturen.

 

Van zodra een medewerker of freelancer meedraait, moet je werk overdragen. Zonder systeem werkt iedereen op zijn manier.
Wil je groter worden, dan moet je meer kunnen doen in minder tijd.

 

Word minder gestoord door systemen

Met systemen minder last van stoorzenders.

Laatst boekte ik online een lunchafspraak. Dit restaurant werkte met een online agenda. Schitterend geregeld hoeveel tijd deze ondernemers besparen daar ze geen reservaties meer telefonisch regelen. De dag voor de lunchafspraak kreeg ik netjes een reminder mail in mijn inbox.

Creëer meer vrije tijd door geautomatiseerde systemen

Elke ondernemer heeft behoefte om zijn batterijen even op te laden.

 

Al is het een weekje vakantie of een snipperdag.
 
Met een emailresponder kan dit makkelijk. Automatisch krijgt je klant een mail terug dat de mail goed ontvangen werd en binnen zoveel tijd behandeld wordt. 
Als we efficiënt met nieuwe technologie omgaan, verrichten we meer werk in minder tijd.

 

Werk strategisch met je marketingsysteem

Trek potentiële klanten aan door een slim marketingsysteem.

 

Laat jezelf online strategisch zien. Schrijf klantmagnetisch, zodat mensen zich aangesproken voelen via je 24/4 - 7/7 web etalage. Werk met een eenvoudig nieuwsbriefsysteem, social media. Je bereikt veel meer mensen dan dat je wekelijks gaat netwerken en visitekaartjes uitwisselt.
 

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat