Kun je als hooggevoelige ondernemer elke dag 2 uur winnen?

Deel dit artikel:

Ja, dat kan zeker!

Wat is een hooggevoelig persoon? Hooggevoelige mensen zijn mensen die gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Ze zijn ook sensitiever voor hun eigen innerlijke gedachten-en gevoelswereld.
 
Angst, onzekerheid, stress,... ervaren ze sterker dan een gewoon persoon.

Vanwaar komen al die prikkels?

 

Via onze zintuigen nemen we onze omgeving bewust of onbewust waar. Sensitieve mensen nemen veel sterker dingen waar en kunnen hierdoor overprikkeld raken.
 
Zeker door de grote info-overload, constante bereikbaarheid van onze drukke maatschappij kan het aanvoelen alsof ze leeggezogen worden.
 
Het is belangrijk dat je als HSP ten gepaste tijd je batterij oplaadt en je jezelf uit de drukte wegtrekt.

 

Veel mensen die het etiket add, adhd,... krijgen zijn HSP'ers (HoogSensitiefPersoon).

 

Ik ben zelf hooggevoelig en kwam er op latere leeftijd pas achter. Ik stel echter geen diagnoses. Het is mijn jarenlange ervaring dat veel mensen "van hun HSP-zijn" nog niet bewust zijn.

 

Wat is het voordeel van HSP-zijn?

Hooggevoeligen hebben een zeer sterke intuïtie.

 

Ze hebben dingen zeer snel door. Ze houden van mooie dingen en het zijn vaak creatieve mensen. Ze zien heel snel oplossingen waar het lijkt dat hun omgeving hen niet begrijpt.
 
Veel HSP'ers kiezen voor het ondernemerschap om met meer vrijheid en voldoening te werken. Ze zijn één voor één getalenteerde ondernemers!

 

Heb jij als ondernemer het gevoel dat op het einde van je werkdag niets van je eigenlijke werk gedaan is?

 

Je herkent wel een brandjes-blus-dag. Je bent de hele dag in de weer geweest voor Jan en alleman. Constant werd je gestoord. Je raakt er moedeloos van. Je verspilde kostbare tijd op internet en/of social media. Een netwerkevent of verkoopgesprek mijd je als de pest.

 

Jij ervaart zo'n dag als een gebrek aan overzicht, organisatie of structuur.

 

En dit klopt deels. Een handig klasseersysteem, een systeem voor je emailmarketing, een simpele PC structuur helpen je deels het overzicht te bewaren (dit is althans de buitenkant). Een systeem bepaalt voor 20% je resultaten.

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat