Ben je het beu beknot te zijn in je vrijheid in het ondernemen?

Deel dit artikel:

Drie inspirerende klantenverhalen om je Vrijheid te (her)winnen.

Lees hier hun ervaringen en hoe zij een doorbraak bereikten. De echte namen van deze klanten zijn weggelaten om hun privacy te garanderen.

Sofie is diëtiste. Ze kreeg gemiddeld een 20 à 25 klanten per dag over de vloer.

De eerste keer dat ik haar sprak herhaalde ik mijn vraag of ze 20 à 25 klanten per dag of per week bedoelde. Ze werkte elke dag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat om die 25 klanten te bedienen.

Ze had het erg druk en geen tijd extra voor haar gezin, vakantie en andere dingen. Ze doet haar werk met veel plezier. En toch begon deze manier van ondernemen serieus te wringen.

We herbekeken haar businessmodel en strategie. Groei was uitgesloten om op deze manier verder te ondernemen. We keken vooral wat zij precies wilde in haar leven en werk.

Sinds kort startte ze met Groepsdieetprogramma's waarvan ze eerst dacht dat dit onmogelijk was. Hierdoor wint ze enorm veel tijd, ervaart ze terug de vrijheid in het ondernemen en groeit haar omzet gestaag. Dit jaar vertrok ze op vakantie volledig offline.

Marc is IT'er in bijberoep. Hij werkte veel uren want naast 4/5 werken in vast loonverband was hij net papa geworden.

Hij wou zijn IT bedrijf verder uitbouwen want het heeft heel wat mogelijkheden. Hij ervaarde een tekort aan tijd om dit te realiseren. Dit frustreerde hem enorm. Naast papa-zijnde, is hij werknemer, ondernemer en heeft hij tal van andere rollen te vervullen.

Hij wou dolgraag fulltime ondernemen. Anderzijds hield onzekerheid en twijfel hem tegen om de stap te zetten.

Het was niet echt het tekort aan tijd die hem tegenhield om te doen wat hij het liefste wou doen. Hij miste een dieper geloof in eigen kunnen en groter durven denken. Pas als dit helder is kun jij de juiste strategische stappen zetten.

Hij bouwde zijn vaste job af en eind dit jaar neemt hij de sprong naar het fulltime ondernemen op een slimme gestructureerde manier.

 

Pieter runt al jaren een succesvol adviesbedrijf.

Samen met zijn team van 5 medewerkers is hij uitgegroeid tot één van de grootste spelers in zijn niche. Toch knaagt er al jaren iets dat in mijn ogen heel gevaarlijk kan zijn in het voortbestaan van je bedrijf.

80% van zijn omzet lag in de mand van één klant. Als morgen die klant hem ‘ontslaat', dan zat hij met een serieus probleem. Dit is ondernemen als verkapte vorm van werknemer.

Ook voor hem was het hoog tijd voor een fikse groeisprong. Want piekeren steekt de kop op als morgen je grote klant vaarwel zegt. Dan ben je 80% van je inkomen kwijt.

We werkten aan de mogelijkheden om van die grote klant los te komen. Daarnaast was wat hij nu echt wilde erg belangrijk in het bepalen van de gekozen strategie. Stap voor stap werkten we verder hoe hij dit zal realiseren.

Wekelijks krijg ik tal van vragen hoe men zijn vrijheid in het ondernemen kan terugwinnen.

Elke case is anders. De groeifase van je bedrijf is bepalend welke stap jij nu best zet. Elke dienstverlener is ook uniek in hetgene hij of zij te bieden heeft. Als ondernemer koos je ooit om je passie te gaan doen en waar je supergoed in bent.

Geld verdienen komt niet op de eerste plaats als je start met je bedrijf. Je doet wat je het allerliefste doet. Daarnaast komt er veel meer bij kijken dan alleen te doen wat je het allerliefste doet.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat