Zeven slimme inzichten hoe Pascale Naessens je verleidt
Richard Branson, JK Rowling, Oprah Winfrey,....ik kan nog even doorgaan. Waarom willen we ons met Amerikanen vergelijken als er bij ons al veel succesvolle ondernemers rondlopen?
Wel, Pascale Naessens is hierin een sprekend voorbeeld. Een ware inspiratiebron voor mij omwille van deze zeven inzichten. Ze staat momenteel nummer één met de verkoop van haar kookboeken. En ja ik beken ik ben fan!
Inzicht 1: Gebruik je authenticiteit als oerkracht
Authenticiteit is een belangrijke eigenschap in de huidige manier van ondernemen. Als jij onderneemt vanuit jezelf, je echtheid als mens dan stromen dingen.
Inzicht 2: Durf je uniek Merk in de wereld te zetten in een bijna verzadigde markt
Het wemelt van de kookboeken. Wie haalt het in zijn hoofd om nog een kookboek te schrijven en hiermee een succes te boeken? Wel soms draait het om gewoon de dingen te gaan doen. Pascale verkoopt momenteel drie à vier keer meer boeken dan Huyzentruyt en Jeroen Meus. Ze verbetert haar boeken en er zit een verhaal achter haar ondernemerschap.
Inzicht 3: Wees zichtbaarder en wek vertrouwen op
Wellicht denk je dat is knap makkelijk voor Pascale want ze heeft een bekend gezicht. Klopt deels. Als Pascale zich in haar keuken verstopt dan wordt ze snel vergeten.
Inzicht 4: In de beginne moet je harder werken
Wist je dat Pascale voor haar eerste kookboek flink moest leuren om het verkocht te krijgen? Ze gaf niet op, zette door want ze geloofde in haar project. Besef goed als je geen actie onderneemt er niets gebeurt.
Inzicht 5: Ga voor vernieuwing
Naast boeken en keramiek zet Pascale Naessens plots tafels in de markt. Slim bekeken want het past bij de doelgroep die ze aanboort.
Inzicht 6: Kies bewust en sta op je strepen
Pascale kiest bewust hoe zij de dingen wilt en met wie ze al of niet in zee gaat. Daar is ze erg duidelijk over.
Inzicht 7: Sommige ideeën moet je laten varen.
Elke ondernemer zit boordevol ideeën. En voor je het weet zit je vast in je eigen creativiteit. Pascale haar grote droom was een eigen restaurant beginnen. Dit idee zette ze aan de kant omdat ze geen zin had in harder werken. Durf een idee los te laten om het haalbaar te houden.
Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book
"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"
en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat