Zeven gelijkenissen tussen een Rode Duivel en een Topondernemer

Deel dit artikel:

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

De Rode Duivels hebben er een maandenlange voorbereiding opzitten. Stel dat je een presentatie moet geven, een workshop wilt vullen, een event organiseert, een nieuwe medewerker inwerkt of je start een nieuw programma. De voorbereiding hiervan is belangrijk om dit te doen slagen.

2. Focus je op de intentie

De intentie van de Duivels staat op "winnen". De Rode Duivels weten nog niet of ze zullen winnen voordat ze aan de match beginnen.  Zet je intentie op het resultaat dat je wilt bereiken. En het precieze resultaat kun je niet weten, vandaar dat het intentie heet. Als jij de intentie zet op 3 nieuwe klanten, 2 gemotiveerde medewerkers dan zet je alles in het werk om dit te bereiken. Focus je daarop.

3. Heb lef

 

Lef hebben is niet de afwezigheid van angst. Als je de Rode Duivels voor de start op een rij ziet staan en het vaderlandslied hoort meezingen, dan zie je de spanning in hun ogen. Hoe zou je zelf zijn als je je land verdedigt? Ze gaan dwars door hun angst en spelen de wedstrijd van hun leven. Stel dat ze zich laten stoppen door hun angst, dan geven ze forfait en bereiken ze niets.
 

 

4. Blijf oefenen

 

Ik mag er niet aan denken hoeveel uren de Duivels trainen om tot de voetbaltop te behoren. Hetzelfde geldt voor de ondernemer. Alles wat je doet de eerste keer is lastig en moeilijk en vlot niet zo. Je eerste presentatie, je eerste verkoopgesprek, je eerste training: dingen lopen niet van een leien dakje. Hoe meer je oefent, hoe meer je het in de vingers krijgt. 

 

5. Zorg voor juiste hulpmiddelen en een sterke strategie

 

Naast een mooie voetbaloutfit, super schoenen, gemaaid gras,.. hun juiste hulpmiddelen weten de Duivels goed welke strategie ze zullen spelen. Zonder strategie weten ze niet wie wat precies ze moeten doen. Ook voor jou als ondernemer, zorg voor eenvoudige systemen, simpele tools en sterke strategieën.
 

 

6. Leer van je fouten & zet door

 

Wees er maar zeker van dat de Duivels vanavond fouten zullen maken. Dat is heel normaal. Stel dat ze geen fouten durven maken, dan gaan ze het veld niet op want de "perfecte speler " bestaat niet. Leer uit je fouten en  schaaf ze bij. Weet dat iemand die nog nooit een fout heeft gemaakt heeft nog nooit iets nieuws heeft geleerd.
 
Ik duim dat ze winnen. Stel dat ze verliezen. Gaan de Rode Duivels dan nooit meer voetballen? Nee ze zetten door naar de volgende wedstrijd en leren hoe ze de volgende keer het beter kunnen aanpakken zodat ze betere resultaten neerzetten.
 

 

7. De Rode Duivels hebben een goede coach

 

Hoe komt het dat geenenkele voetbalploeg zonder coach werkt? Elke speler wilt het beste in zichzelf naar boven halen zorgen voor een superwedstrijd. Deze spelers worden getraind, gecoacht en kort opgevolgd om nog meer uit zichzelf te halen. Hierdoor groeien ze, worden ze nog beter en behalen ze betere resultaten. Kijk niet enkel naar hoeveel  wedstrijden ze winnen, kijk eens naar de groei van de mens achter de Rode Duivel.
 
Benieuwd wat het wordt vanavond....
 
En is het voor jou tijd voor een doorbraak met je bedrijf? Speciaal tijdens het voetbalseizoen maak ik extra ruimte in mijn agenda voor 5 kosteloze BusinessBoost Sessies.

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat