Zes denkspieren die verslappen als we ze niet stretchen

Deel dit artikel:

Je hebt vast en zeker al eens gehoord ‘It's all-in the mind'. Wel dat is ook zo.

80% van ons succes heeft te maken met onze mindset.

Slechts 20% met systemen en tools. Belangrijk dus om te focussen op je denken als je wilt groeien met je bedrijf. Jammer genoeg verslappen deze spieren als je ze niet traint.

Denkspier 1: Boor je creativiteit aan

Verbeeldingskracht gebruik je door creatieve oplossingen te bedenken voor problemen waar we dagelijks mee te maken krijgen. Hoe rustiger in ons hoofd, hoe makkelijker we onze creativiteit kunnen aanspreken.

 
Stretch je denkspier: Met welk probleem worstel jij nu momenteel? Bedenk minstens 20 oplossingen.

Denkspier 2: Gebruik je redeneringsvermogen

Om een stappenplan te bedenken hoe we van A naar B geraken, moet je redeneren. Door het hectische leven nemen we geen tijd meer om dieper na te denken over de dingen. We willen iets bereiken en we willen het onmiddellijk al bereikt hebben. Zonder babystapjes te nemen lukt dat niet.

Stretch je denkspier: Welk doel wil jij bereiken? Welke actiestappen zijn daarvoor nodig?

Denkspier 3: Verbreed je perceptie.

Ieder mens bekijkt de wereld door zijn eigen bril. Jouw bril is wat jij je van je omgeving, opvoeding geleerd hebt. Hoe meer je ontwikkelt als mens hoe breder je kader wordt. Hoe ruimer je kijkt naar zaken.

Stretch je denkspier: Wat is lastig momenteel in je onderneming? Met welke overtuiging bekijk jij de dingen?

Denkspier 4: Luister naar je intuïtie

Ieder mens heeft een 6de zintuig. Jammer genoeg luisteren we er niet naartoe. Intuitie is niets zweverigs. Het is een innerlijk weten dat iets juist zit. Het kan opborrelen als een idee, inspiratie of een ingeving. Durf erop vertrouwen. En hoe meer je erop vertrouwt hoe meer het groeit.

Stretch je denkspier: Voor welke beslissing sta je momenteel? Wat zegt je hoofd? Wat zegt je hart?

Denkspier 5: Grijp terug naar je geheugen

In ons brein zitten bewuste en onbewuste ervaringen opgeslaan. Beetje zoals op een harde schijf. Telkens we voor een uitdaging staan, steekt twijfel de kop op. Grijp op dat moment terug naar een vroeger succes. Hoe klein dit ook was. Hoe voelde je je er toen bij?

Stretch je denkspier: Schrijf 5 ondernemerssuccessen op. Welke kwaliteit heb jij toen ingezet?

Denkspier 6: Versterk je doorzettingsvermogen.

Het is een voorbeeld die ik vaak aanhaal en toch zo sprekend. Een kind valt honderden keren vooraleer het kon lopen ook jij. En nooit gaf het kind op. Als volwassene geven we zo snel iets op als het niet direct een grandioos succes is. Geef nooit te snel op. Durf vallen en leer eruit en probeer opnieuw.

Stretch je denkspier: Op welk moment laat jij je vleugels hangen? Wie of wat heb jij dat moment nodig?
 
Ons denken kunnen we zelf een heel stuk bewust trainen. Het lastige is de onbewuste conditionering achter bepaalde denkpatronen. Je merkt het als je in ‘ja maar...' modus gaat of excuses bedenkt.
 
Heb jij het gevoel dat er mee in je bedrijf zit dan dat er momenteel uitkomt? Dan houden onbewuste belemmeringen je tegen in je groei. Ik maak graag tijd voor een focusgesprek.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat