Vijf tips om een beetje stoutere ondernemer te worden

Deel dit artikel:

Als je té braaf bent en je blijft een afwachtende houding aannemen  gebeurt er weinig met je bedrijf. Anderzijds als je te "brutaal" overkomt vindt men je algauw verwaand.

Wat ik belangrijk vind is om een balans te vinden tussen het brave en het stoute. Tussen in de lijntjes lopen en er erbuiten durven kleuren.
 
Wat kun jij al doen om er buiten te lopen?

Durf zichtbaarder te zijn

 

Online ondernemen houdt niemand meer tegen. De hele wereld is een muisklik verwijderd van je. Het is je kans om strategisch, sneller en makkelijker zichtbaar(der) te zijn. Jij wordt de honing waar je potentiele bijenmarkt op afkomt. En ja dat is best een beetje spannend als plots honderden mensen je onlineprofiel bestuderen.
 
#Tip 1: Bedenk dus goed wat je wel en niet post op social media.
 

 

Geheim 2: Blok elke week tijd voor je Marketing

 

Verkopen, aan marketing doen, nieuwsbrieven sturen is cruciaal om een bloeiend bedrijf uit te bouwen. Wellicht denk je dat je niet een geboren marketeer bent. Wel dat hoeft helemaal niet. Je mag helemaal jezelf zijn.
 
Marketingtechnieken, tools en strategieën zijn vaardigheden en kennis die je kunt leren. Ook manieren die bij je passen als persoon. Al heb je een allergie hiertegen, het is belangrijk de wereld te laten zien wat je in huis hebt. (Tenzij je bedrijf als hobby ziet).
 
Als jij je bedrijf georganiseerd wilt opbouwen - waardoor je een vaste stroom van klanten en omzet krijgt - moet je marketingtijd inplannen. We hebben nog nooit op zo'n makkelijke, snelle en goedkope manier aan marketing kunnen doen dan vandaag de dag.

 

Durf jezelf te verkopen

 

"Jezelf verkopen" is lastig als dienstverlener. Als jij een dienst koopt, wil je resultaat zien met je aangekochte dienst.
 
  • Voorbeeld als je naar een kapper gaat, wil je met een mooi kapsel kunnen pronken
  • Voorbeeld als je een webbuilder onder de arm neemt, wil je een aantrekkelijke site
  • Voorbeeld als je je laat begeleiden door een coach, dan wil je het resultaat boeken dat je voor ogen hebt
# Tip 2: Oefen jezelf om jezelf te verkopen. Het is een strategie die eenvoudig te leren is.
 

 

Durf te vragen

 

Hulp vragen is voor veel ondernemers een hekel punt.  Als kind van een druk ondernemersgezin was ik geleerd om 'je plan te trekken' en dingen zelf uit te zoeken.
 
Tot ik het beu was om  alles zelf uit te vlooien. Durf hulp te vragen aan mensen die verder staan dan jij zelf. Kies een goede boekhouder, webbuilder,  logo ontwerper, virtual assistent, businesscoach,...
 
# Tip 3: Je kunt niet in alles de expert zijn. Er zijn heel wat collega ondernemers die van hun expertise hun bedrijf gemaakt hebben. Je verliest heel wat kostbare tijd met het alleen te willen doen.
 

 

Durf kwetsbaar te zijn

 

Jezelf blootgeven is best eng. Je kunt je pas echt verbinden met anderen door jezelf ECHT te laten zien.
 
Je komt sterker en moediger over als je durft stukjes van jezelf bloot te geven. Ik ben ook bang geweest om te ondernemen, om zichtbaarder te worden, voor het eerste verkoopsgesprek, om een presentatie te geven, mijn allereerste nieuwsbrief uit te sturen.
 
#Tip 4: Kwetsbaarheid verbindt mensen en opent deuren.
 

 

Durf fouten te maken

Je kunt pas leren als je fouten mag maken (van jezelf). Perfectionisme is niet aangeboren, het is aangeleerd gedrag. En het is een energie -en tijdverslinder ten koste van je bedrijfsgroei.

 
#Tip 5: Wacht niet tot iets perfect is.
 

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book met 3 video’s

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang OndernemersTips voor een beter Resultaat