Vijf tips om een beetje stoutere ondernemer te worden

Deel dit artikel:

Als je té braafjes bent in je ondernemerschap en je blijft een afwachtende houding aannemen  gebeurt er weinig met je bedrijf. Anderzijds als je te "brutaal" overkomt vindt men je algauw verwaand.

Het is de kunst om een balans te vinden tussen het brave en het stoute stukje in jou. Tussen de lijntjes lopen en er erbuiten durven springen.
 
Wat kun jij al doen om eruit te springen?

Wees zichtbaarder

Online ondernemen houdt niemand meer tegen. De hele wereld is een muisklik verwijderd van je. Het is je kans om strategisch, sneller en makkelijker zichtbaar(der) te zijn. Jij wordt de honing waar de potentiele bijenmarkt op afkomt. En ja dat is best een beetje spannend als plots honderden mensen je onlineprofiel bestuderen of video bekijken.
 
#Tip 1: Bedenk dus goed wat je wel en niet post op social media.

Verkoop jezelf

"Jezelf verkopen" is lastig als dienstverlener. Als jij een dienst koopt, wil je resultaat zien.
 
  • Voorbeeld als je naar een kapper gaat, wil je met een mooi kapsel kunnen pronken
  • Voorbeeld als je een webbuilder onder de arm neemt, wil je een aantrekkelijke site
  • Voorbeeld als je je laat begeleiden door een coach, dan wil je het resultaat boeken dat je voor ogen hebt

 

# Tip 2: Oefen jezelf om jezelf te verkopen. Het is een strategie die eenvoudig te leren is als het vanuit JOUW energie gebeurt.

Durf te vragen

Hulp vragen is voor veel ondernemers een hekel punt.  Als kind van een druk ondernemersgezin had ik geleerd om 'je plan te trekken' en dingen zelf uit te zoeken.
 
Tot ik het beu was om  alles zelf uit te vlooien. Vraag hulp aan mensen die verder staan. Kies een ervaren boekhouder, webbuilder,  logo ontwerper, virtual assistent, businesscoach,...Je laat je hart toch niet opereren door een student?
 
# Tip 3: Je kunt niet in alles de expert zijn. Er zijn heel wat collega ondernemers die van hun expertise hun bedrijf gemaakt hebben. Je verliest heel wat kostbare tijd met alles alleen te willen doen.

Durf kwetsbaar te zijn

Jezelf blootgeven is best eng. Je kunt je pas echt verbinden met anderen door jezelf ECHT te laten zien (en je mag je kleren aanhouden :) ).
 
Je komt sterker en moediger over als je je kwetsbaar opstelt. Ik was ook bang om te springen in het ondernemerschap, om zichtbaarder te worden, voor het eerste verkoopsgesprek, om een presentatie te geven, mijn allereerste nieuwsbrief uit te sturen, de eerste samenwerking met een assitente.
 
#Tip 4: Kwetsbaarheid verbindt mensen en opent deuren.

Durf fouten te maken

Je kunt pas leren als je fouten mag maken (van jezelf). Perfectionisme is niet aangeboren, het is aangeleerd gedrag. En kost bergen energie. Uitstelgedrag stelt je bedrijfsgroei uit.

#Tip 5: Wacht niet tot iets perfect is. Want "perfect" bestaat niet.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat