Verlies jij kostbare tijd en geraak je niet vooruit met je bedrijf?

Deel dit artikel:

Dagelijks zie ik het gebeuren dat ondernemers met de ‘verkeerde' dingen bezig zijn.

Zie hier Véronique en mezelf. Samen superblij en enthousiast. Zij is klant sinds 2014 en heeft heel mooie stappen gezet afgelopen jaren.

Zelf word ik zo blij dat ze een leger agenda heeft en dubbel zoveel kan verdienen. Want het draait niet om het geld alleen. Het gaat om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met hetgene waar jij supergoed in bent en vol overgave doet. En als jij de juiste dingen doet op het juiste moment, dan stroomt je bedrijf...zeer bijzonder om dit te zien gebeuren. En uiteraard ben ik erg dankbaar dat ik hierin mijn bijdrage kan leveren.

En wat bedoel ik met 'verkeerde dingen'?

En met de ‘verkeerde' dingen bedoel ik dat men dagen, weken bezig is met iets, dat uiteindelijk ‘niets' oplevert. Het heeft je alleen heel wat tijd en energie gekost. En dan voel je teleurstelling in jezelf.

Mijn allergrootste frustratie is het zien dat ondernemers erg hard werken om te groeien en vooruit te komen. En ze worden overspoeld door de hectiek van de dag. En je wilt met de juiste dingen bezig zijn, maar het lukt je gewoon weg niet. En op het einde van de rit voel jij je gefrustreerd.

Ik kader dit graag met een sprekend voorbeeld: Een droomklant van mij: Véronique Lecluyse, dieet-en voedingscoach. Ze wou groeien met haar bedrijf en overweegde een nieuwe website en een online product landeren.

Dankzij de inzichten tijdens de businesscoaching veranderde ze oorspronkelijk idee en ik laat haar zelf aan het woord. Zo begrijp je makkelijker mijn stelling.

Véronique had als doel: groeien met haar bedrijf. Ze dacht dat door een online product in de markt te zetten ze veel meer vrijheid zou creëren en minder hard hoefde te werken voor deze groei.

Met mijn helicopterview bekijk ik het hele plaatje van het bedrijf: In welke fase zit deze onderneemster? Welke doelgroep spreekt ze aan? En wat is er al en wat frustreert haar momenteel het meest? En wat mist ze dat ze niet ziet of wellicht (nog) niet weet?

Ze kwam op een totaal andere en veel makkelijkere oplossing uit. Iets waar ze bijna niet meer in geloofde en waar ze beetje schrik voor had.

 

Ik laat Véronique zelf haar verhaal vertellen:

"Ik was al een tijdje bezig met het zoeken naar een nieuwere en andere manier van ondernemen. Ik wilde mijn bedrijf verder zien groeien. Maar ik heb een heel druk agenda. De enige oplossing leek voor mij nog meer uren werken om zo mijn omzet te zien stijgen. Ik zag dat absoluut niet zitten. Ik wou enerzijds groeien met mijn bedrijf maar ook meer tijd vrijmaken voor mezelf. Ik wist niet waar eerst te beginnen.

Sabine maakte me meteen duidelijk dat ik dringend werk moest maken van mijn manier van consulteren. Altijd werkte ik 1 op 1. Ik nam de switch naar een ander businessmodel. Sabine leerde mij hoe ik dit in de praktijk stap voor stap moest aanpakken. 

Ik had vroeger al een paar keer geprobeerd omgroepen te vullen maar het lukte me nooit. En nu, met haar stappenplan ben ik er in geslaagd. Mijn eerste Groepsprogramma was meteen volboekt. Ik startte in zeer korte tijd drie groepsprogramma's in amper 3 maanden tijd. Nooit gedacht dat ik hierin zou slagen. Dit alleen al is voor mij een meer dan een geslaagd Coachtraject.

Daarnaast heb ik geleerd hoe ik nieuwe klanten blijf aantrekken. Hoe ik mij beter kenbaar maak naar de buitenwereld toe. Allemaal zaken waar ik van hoorde maar door haar ben ik er echt efficiënt mee van start gegaan.

Ik had al zoveel verschillende kanalen geprobeerd om te kunnen groeien met mijn bedrijf. En ik dacht: ik heb al zoveel geprobeerd en heb al zoveel info gekregen. Ik was heel wat centen kwijt maar er was niets concreets veranderd. Ik heb hard getwijfeld om in dit Coachtraject te stappen. Dit zou echt mijn allerlaatste poging worden om een doorbraak te realiseren. Dus ik wou nu wel heel zeker zijn dat dit mij vooruit zou helpen. Ik ben meteen voor een lang traject gegaan.

Het grote verschil voor mij tegenover andere programma's is dat dit volledig op mij afgestemd wordt. Ik heb mijn eerste doelstelling voorop gesteld en daar naartoe gewerkt. Met superhandige checklists werd mij stap voor stap uitgelegd hoe ik mijn doel kon bereiken. 

Ook de korte opvolging zorgt ervoor dat ik telkens weer wakker geschud wordt.De tussentijdse evaluaties van wat ik al ontwikkeld heb, met nuchtere kijk, alsook het aanbieden van heel wat hulpmiddelen zorgen ervoor dat ik veelmeer tijd kan vrijmaken. Nu werk ik wekelijks aan mijn bedrijf, wat ik anders bleef uitstellen.

Ik zit nog met een paar grote ideeën die zeer goed onthaald werden bij mijn huidige klanten. Dit geeft mij nog meer energie om hier iets moois van te maken.

Wat ik nog wil benadrukken dat elke ondernemer een langer BusinessCoachingstraject zou MOETEN DOEN! Ik had zelf nooit gedacht dat een dietistenpraktijk hier baat zou bij hebben.

Dit is mijn allerbeste stap ooit geweest. Ik heb mezelf dit Coachprogramma cadeau gedaan maar ik weet nu al dat ik verder gecoacht wil worden. Dit geeft mij zoveel nieuwe energie dat ik al mijn plannen ga waarmaken!

En oja het onlineproduct kwam in 2016 op de markt. Het had inderdaad niet het beoogde resultaat waarop ik op gehoopt had. Dankzij Sabine nam ik eerst de juiste stappen wat toen meest nodig was voor mijn bedrijf. En ik blijf me verder inspireren dankzij de Selecte MegaMasterMind voor Ondernemers die een paar keer per jaar samenkomen".

En het resultaat?

" Sabine bezit de gave om zeer snel te zien wat mijn bedrijf nu het meeste nodig had om te groeien naar die doorbraak. Hierdoor realiseerde ik een verdubbeling van mijn omzet in één jaar en werk in plaats van zes dagen op zeven nog slechts 4 dagen. Ik ben zo blij met deze extra vrije tijd! "

Vijf tips van Véronique voor elke ondernemer:

 

1. Om te groeien met je bedrijf kun je onmogelijk uurtjefactuurtje blijven werken
 
2. Je eerste idee is niet altijd je allerbeste idee
 
3. Langere begeleiding met korte opvolging zorgt voor kleine groeistappen met grote en mooie resultaten
 
4. Blijf nieuwe klanten aantrekken ook als het super goed loopt
 
5. Investeer in bedrijfsgroei en kies een Coach die je uitdaagt met doorleefde ervaring en expertise in zijn of haar vak.

 

Groeien is spannend.

Véronique is buiten haar comfortzone gegaan. Want als je in je comfortzone blijft hangen, dan groei je niet en blijf je dezelfde resultaten neerzetten. En dit geldt niet alleen voor Véronique, zowel voor andere ondernemers als voor mezelf. Met sterke ondersteuning en korte opvolging ga je de stappen daadwerkelijk implementeren. Want een plan alleen, vliegt in de kast en er gebeurt niets mee.
 
Ik ben overtuigd dat Véronique alles in de wereld zal zetten waarvan ze droomt. En ik wens haar het allerbeste toe in het verder creëren van haar droombedrijf en het leven dat volledig bij haar past!
 

En jij kan ook het ideaal bedrijf uitbouwen op een manier die bij je past!

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat