Van hocuspocus naar Megafocus

Deel dit artikel:

Het was mijn grote droom om te ondernemen van thuis uit. Mijn omgeving verklaarde met zot toen ik deze droom uitsprak. En nu de droom gerealiseerd werd, voelde thuiswerken niet zo makkelijk meer. Je verliest namelijk snel focus op hetgene je nu echt 'moet' doen.

Focus verliezen gebeurt door één van deze 3 valkuilen:

Valkuil 1: Je mist focus door afleidingen die van buitenaf komen:

Je wordt gestoord door familie, vrienden, kinderen of huishoudklusjes die schreeuwen om aandacht. Je omgeving begrijpt niet altijd dat jij wilt focussen op je werk en jij wilt ook hen graag aandacht geven.

 
Thuiswerken lijkt ideaal. Het heeft zijn nadelen omdat je omgeving denkt dat je altijd en overal beschikbaar bent (of je denkt dit van jezelf dat het zo 'moet'. (ik spreek nog niet van de stoorzenders, email, social media en internet)
 
Uiteraard mag je een pauze nemen, een kopje koffie drinken even naar de sport tussendoor. Dat is trouwens het gemak aan zelf je tijd indelen.
 
MEGAFOCUSTIP: Maak goeie afspraken met je omgeving of een simpele manier om dit op te lossen is zo'n plaatje aan je kantoordeur hangen zoals bij mij. (dit was trouwens een kerstkado van mijn lieve dochter:)
 

 

Valkuil 2: Je mist focust omdat je aan het schrik ondernemen bent

 

Schrik ondernemen is dat je van alles gaat doen en proberen om te groeien met je bedrijf en klanten binnen te halen. Je bedenkt fantastische nieuwe ideeën, je hebt super ingevingen. Je struint het internet af en krijgt nog meer informatie en ideeën.
 
Kortom er komt vanalles op je pad en je springt van de hak op de tak. Dit precies is schrik ondernemen want je mist ergens het vertrouwen (en een helder stappenplan). Elk enthousiast idee met een sterke strategie werkt (mits je de stappen zet uiteraard).  
 
MEGAFOCUSTIP: Omring je met een mentor, coach, mastermindgroep die verder staat dan jij jezelf en die je de juiste stappen aanreikt.

 

Valkuil 3: Je mist focus omdat de volgende stap niet helder is.

 

Dit is een blinde vlek voor veel ondernemers. Ze willen graag groeien met hun bedrijf en meer klanten MAAR als je volgende stap niet helder is dan ga je lukraak doelen stellen met bitter weinig resultaat. Met alle frustraties vandien.
 
Het kan zijn dat er een aspect in het ondernemen onvoldoende helder is. En als iets niet helder is voor jou is dit zeker niet helder voor je klant. Het kan over je aanbod, prijzen, je planning,...gaan. Hierdoor stel je dingen uit en ga je niet vooruit met je bedrijf.
 
MEGAFOCUSTIP: Herbekijk het fundament van je bedrijf. En je fundament vertrekt NIET vanuit je doelgroep maar vanuit jouw enthousiast idee, hetgene jij te bieden hebt.
 

 

En wat gebeurt er als je niet focust?

 

Als je je niet focust op je bedrijf kan dit een serieus effect hebben op je bedrijfsgroei en op je eigen welzijn. Je neemt niet de allerbeste acties en mist hierdoor omzet. Wat op zich erg jammer is voor het vertrouwen in de ander en voor je eigen zelfvertrouwen.

 

Een scherpe focus zorgt voor:

  • Rust, ruimte & helderheid in je hoofd
  • Overzicht & structuur over je bedrijf 
  • Leuke Klanten en een mooie omzet

Wil je graag met MEGAfocus ondernemen zodat jij groeit naar je ideaal bedrijf met leuke klanten en een mooie omzet? Kortom het droombedrijf dat jij voor ogen hebt. Dat kan!

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat