Ken je de 5 sleutels naar succes en geluk?

Deel dit artikel:

Succesvolle, gelukkige ondernemers halen alles uit hun leven en werk en willen vooral iets bijdragen aan het leven van anderen. Deze mensen kennen de 5 basissleutels naar geluk en succes.

Sleutel 1: Durf eerlijk naar jezelf te kijken en denk diep na

Ga er eens rustig voor zitten en stel jezelf de vraag: hoe voel jij je nu echt met je bedrijf? Wringt er iets? Is er iets dat je niet zo blij maakt? Elke positieve verandering begint met eerlijke zelfreflectie. En ik noem het graag transformatie in plaats van verandering. Het is namelijk superbelangrijk dat deze transformatie van binnen uit komt.

En ja, het is niet zo prettig om te ontdekken waar jij je niet meer zo goed over voelt. Dit irritant en knagend gevoel drukken we dikwijls weg in de hoop dat het overgaat. Helaas komt het meestal des te luider terug.
Elk mens heeft dromen en verlangens. Van nature wilt een mens groeien, een betere versie van zichzelf worden. Start daarom met het opmaken van de balans van je leven en werk nu.

Sleutel 2: Weet waar je naartoe wilt en droom groter

Wat wil jij nu écht in je leven en met je bedrijf? Droom je van een wereldreis, een leuke partner, een gezin, een goedlopend droombedrijf met superteam? Een eenvoudige oefening: stel dat je op je sterfbed ligt en dat je terugkijkt naar je leven. Waar zou jij spijt van hebben gehad? Dat zijn je ‘niet-verwezenlijkte dromen'. Het kunnen best kleine dingen zijn. En je kunt ze vanaf vandaag aanpakken!
 
Weet je niet goed wat je wil? Denk dan eens aan de dingen die je niet meer wil. Iets nieuw of iets anders willen, betekent dat je ruimte zal moeten creëren.

 

Sleutel 3: Noteer je doelen vanuit je droom

Neem een mooi schriftje of maak een nieuw document aan op je computer. Schrijf je droom uit en noteer je doelen die daaruit voortvloeien. Schrijf naast elk doel op waarom je dat doel écht wilt bereiken.
 
Als je reden niet helder is, dan ben je onvoldoende gemotiveerd om dat doel te bereiken. Je kunt ook plaatjes bij je doelen kleven. Visuele beelden blijven langer hangen.

Sleutel 4: Durf een eerste stap vooruit te zetten

Als je blijft dromen, dan leef je in een illusie. Je verlangt steeds naar iets anders en je doet er niets mee. Jammer voor jezelf en je omgeving. Welke eerste kleine stap kun jij vandaag zetten op weg naar je droom?
 
En ja, die eerste stap boezemt angst in, dat is heel normaal. Jij verlaat namelijk je vertrouwde comfortzone. Weet echter: pas nu ben jij als mens aan het groeien.

Sleutel 5: Blijf gedisciplineerd volhouden

Bij elke stap die je zet, groei je. En je komt obstakels tegen op je weg. Er is geen snelweg naar je droom. Zie problemen niet als problemen, maar als uitdagingen en nieuwe kansen om te groeien.
 
Versterk je discipline-spier zodat jij je stappen volhoudt en doorzet. Iedereen heeft zo'n spier, ook jij. Je moet ze alleen af en toe trainen, zeker als ze jaren ‘geslapen' heeft. Omring je met mensen die in je geloven en je hierbij ondersteunen.
 
Ik wens je alvast een bijzonder mooie tocht toe op weg naar je ideale leven en werk!
 
Wil mijn verhaal horen over tijdens Shift&Shine om een beter en succesvol bedrijf uit te bouwen. Wees wekom.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat