Hoe je van dit jaar geen flop maakt en mijn persoonlijke toptips

Deel dit artikel:

Ondernemen is beetje als op een achtbaan zitten. Je hebt pieken en dalen, dipjes en successen. En dat hoort bij het ondernemen. Enkel en alleen succesmomenten ervaren is een utopie. Voor je succes ervaart heb je namelijk al een hele weg afgelegd met leermomenten.

Ik wens je dit jaar een topjaar toe. En wat helpt er zodat het nieuwe jaar geen flop wordt?

Zet strategische doelen.

Pff weeral doelen denk je. Het is verrassend hoeveel mensen geen doelen stellen. Als je niet weet wat je wilt, draai het om dan weet je wat je wel wilt.

 
Van goede voornemens is de tweede week van januari niet veel meer te merken. Je valt terug in oude patronen en gewoontes. Toch is 'doelen stellen' cruciaal om te groeien zowel op persoonlijk als op businessvlak.

#1 Mijn persoonlijke Toptip:

Bij elk doel dat jij zet moet je reden helder zijn waarom je het wilt bereiken. Als jij je waarom niet weet verlang je niet genoeg naar je doel.

 
Dit jaar wou ik flink groeien met mijn bedrijf en waarom? Omdat ik meer kleinere ondernemers wil begeleiden naar een succesvol bedrijf en gelukkig leven. Zet concrete doelen niet enkel op businessvlak ook op gebied van gezondheid, relaties, ondernemen, financiën, goede doelen, enzovoort.
 

 

Blijf het niet allemaal alleen doen

Wil jij het allemaal alleen doen? Vind je steeds het wiel zelf uit? Je administratie en boekhouding doe je lekker zelf. Je bouwt je eigen website. Als je écht wilt doorbreken geloof dan in focussen door te werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf.

#2 Mijn persoonlijke toptip:

Ik nam een persoonlijke, virtual assistant onder de arm die sterker is in bepaalde dingen. Ze helpt me met zaken waar ik minder goed in ben en denkt met mij mee.

 

 

Stop met klagen en omring je met positieve mensen

Een omgeving die altijd obstakels en belemmeringen ziet, is een angstige omgeving. Ze maken van een mug een olifant. Bijgevolg creëren ze een angstige wereld. Ook media die enkel over crisis, ontslagen en faillissementen spreekt werkt hier duchtig aan mee.

 
Slecht nieuws beïnvloedt (onbewust) mensen. Ik wil niet mijn kop in het zand steken zeker niet. Bewust kiezen waar jij vertoeft helpt je vooruit. Kies waardoor jij je brein laat voeden.

#3 Mijn persoonlijke Toptip:

Ik koos bewust om mensen los te laten dit jaar. En dat is niet zo eenvoudig. Zij hielden mij tegen in mijn groei (nee dat was hen niet, dat was ikzelf). Ik liet me wel beïnvloeden door hun negatieve energie. Mensen die zeggen dat je iets niet kan of dat iets onmogelijk is, houden je klein omdat jij groeit en groter wordt. En dat willen ze liever niet. Omring je met gelijkgestemden en mensen die je voeden en in je geloven.

 

 

Doe iets waar je bang voor bent

Groeien is buiten je comfortzone stappen. En succes ligt buiten die zone. Als jij dingen blijft doen zoals je altijd deed, dan krijg je precies dezelfde resultaten. Het wordt echt anders als je het anders wilt aanpakken. En ja dat boezemt twijfel en onzekerheid in. En dat is normaal.

#4 Mijn persoonlijke Toptip:

Dit jaar heb ik me op online tools gericht. Ik had er een enorme weerstand tegen. Toch zijn teleseminars, webinars en video's de snelste en makkelijkste manier van het nieuwe ondernemen. Ik heb hierdoor heel wat geld en tijd bespaart.

 
En na het durven voel je je best een beetje trots:). Dat mag best, we zijn zo bescheiden....
 

 

Investeer in jezelf en in je bedrijf

Als je in cirkeltjes draait zie je het groter geheel niet meer. Je volgt een workshop of webinar, leest een boek en verzamelt tips. En wat doe je daar allemaal mee? Je bent niets met tips als je ze niet implementeert. Voor je het weet, herval je in oude gewoontes en patronen en voel je je gefrustreerd. Vandaar dat langere jaarprogramma's zorgen voor een echte doorbraak.

#5 Mijn persoonlijke Toptip:

In juli besliste ik om een tweede jaar met mijn businesscoach aan de slag te gaan. Een grote investering in mezelf en in mijn bedrijf.

 
De resultaten zijn dat mijn klantenaantal meer dan verdubbeld is, mijn omzet fiks gestegen is (ja dat kan tijdens de crisis) en dat ik nu meer online en internationaal onderneem. Maarre...ik kon dit niet alleen. Ik had nood aan steun, een klankbord en mijn stok-achter-de-deur!
 
 
 
Deze vijf Topondernemertips geven alvast inspiratie zodat jij van 2014 een topondernemersjaar maakt!
 
Ik wens alvast jou en je geliefden een fantastisch topjaar toe! En maak van je droombedrijf het succes dat je voor ogen hebt!
 

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat