Denken als een ondernemer

Deel dit artikel:

Denken als een ondernemer

Wat maakt dat de ene ondernemer succesvol wordt en de ander ter plaatse blijft trappelen? Wel zijn denken. De groeimindset van de ondernemer. Jammer genoeg leren we dat niet op school. Wat we er wel leerden was hard werken voor waardering.

Uiteraard is hard werken nodig om succesvol te ondernemen, echter niet ten koste van jezelf en/of je omgeving. Een ondernemer denkt anders dan een werknemer. Je hebt business ervaring nodig. Kennis in management en leiderschapsvaardigheden met de nodige systemen.

De sleutel van het succes ligt bij jou in de mate jij wilt groeien

Ofwel blijf je super hard werken en behaal je minder resultaat. Ofwel groei jij en groeit je business mee. Jij bent verantwoordelijk voor de resultaten die je behaalt. Van zodra je dit snapt kun jij groeien met je bedrijf.

 

Een succesvolle ondernemer denkt voor ze doet

Een ondernemer staat versteld wat er dagelijks op hem/haar afkomt. Soms ben je je focus kwijt. Succesvolle ondernemers zijn niet degenen die actie ondernemen.

Het zijn degenen die eerst denken voor ze actie nemen. Niets is erger dan een ganse dag brandjes blussen. Jij bent baas van je agenda en niet omgekeerd!

Een succesvolle ondernemer durft risico's te nemen

De wereld zit vol interessante problemen en behoeften die wachten op creatieve oplossingen. Als ondernemer kun jij nieuwe oplossingen bedenken en zo je bedrijf doen groeien.

Een echte ondernemer denkt in kansen. Hiervoor durft hij/zij uit zijn/haar comfortzone te komen. Of bedenken ze andere manieren om hun diensten of producten aan de man te brengen.

De enige die de groei van zijn bedrijf tegenhoudt ben jijzelf als ondernemer

En ik kan me helemaal voorstellen dat dit weerstand oproept. Zo van we zitten in slechte tijden, financiële crisis, er zijn al zoveel concullega's,etc...

We denken vaak te klein over ons bedrijf. Durf "out-of-the-box" te ondernemen. Wat waren je goede voornemens alweer? En welke stappen heb je hierin al genomen?
 
Dagelijks begeleid ik mensen die te klein denken en zich laten overspoelen door hun omgeving. En dat vind ik jammer om te zien omdat er zoveel potentieel is!

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat