3 geheimen naar meer Business-Success

Deel dit artikel:

Er zijn 3 grote geheimen die maken dat je bedrijf al dan niet succesvol(ler) wordt. We zoeken deze drie geheimen vaak buiten onszelf. Je wilt een nog mooiere website, een nieuwer logo, een snellere computer of auto, de allernieuwste smartphone. En ja dat kan deels helpen. Het is echter niet het fundament om succesvol te ondernemen.

De geheimen zitten alle drie in de ondernemer zelf. In jouw dus.

Geheim 1: de Mindset van de ondernemer

Ik kan dit niet genoeg verkondigen daar het echt cruciaal is om succesvoller te ondernemen. Je mindset bepaalt voor 80% je resultaten.

 
In je eerste levensjaren werd je mind gevoed door je omgeving. Als kind zuig je alles op als een spons. Je gelooft dus alles wat je omgeving je vertelt. In deze levensjaren bouw je je geloofsovertugingen over de wereld op. Je perceptie. Je bril hoe jij naar de wereld kijkt en naar jezelf kijkt.
 
Je potentieel werd meestal klein ingehouden door de input die je toen kreeg. Bepaalde overtuigingen of belemmerende gedachten kun je jarenlang meezeulen waardoor jij jezelf onnodig klein blijft houden.
 
Mooie oefening:
 
  • Welke waren je lievelingssprookjes of favoriete tv programma's toen je klein was?
  • Schrijf deze even op.
  • Wat was zo bijzonder aan het hoofdpersonage?
  • Helpt deze bijzonderheid je verder?
  • Of houdt het je tegen tijdens het ondernemen?
  • Hoe kun je het omkeren?
Bye the way: Bij mij was "het lelijke kleine eendje" mijn favoriet sprookje en "Calimero" tekenfilm nr 1. Zegt genoeg hoe ik me voelde en het jarenlang verstopte. Tot ik aan mijn mindset begon te werken en het omdraaide.

Geheim 2: Kies zorgvuldig je omgeving

Het is een bekende uitspraak: Je wordt zoals de 5 mensen waarmee jij je het meeste omringt.

En ze klopt als een bus.

  • Met wie omring jij je het meest?
  • Omring jij je met bezielde ondernemers die groter denken dan jezelf?
  • Zit je in een mastermindgroep waarin je gespiegeld en uitgedaagd wordt?
  • Wie is jouw mentor/coach of trainer?

Wees je heel bewust welke impact je omgeving op jou en op je business kan hebben. Sommigen houden je klein, anderen halen het potentieel in je naar boven.

Geheim 3: Houd je energiepeil hoog

Als je energie als ondernemer op een laag pitje staat dan straal je dat uit naar je omgeving. Je ziet er vermoeid en futloos uit. Je voelt je gestrest en opgejaagd.

 
Net voor mijn vakantie had ik ook een energielek. Teveel hooi op mijn vork genomen. Nu zijn mijn batterijen lekker opgeladen. Je hoeft niet op vakantie te gaan om je energiepeil omhoog te krijgen.
 
Het zijn kleine dingen die het hem doen. Men wenst je een goede gezondheid met nieuwjaar. Deels heb je dit in de hand door er een gezonde levensstijl op na te houden. Beweeg en eet bewuster. Je voelt een verschil na 5 kopjes koffie of een gezonde smoothie.
 
Jij als ondernemer bent dus een heel belangrijke schakel in de groei van je bedrijf.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat