Wat kunnen we van Obama leren?

Deel dit artikel:

Obama werd herverkozen. Ondertussen is dit oud nieuws Ik heb een boontje voor hem. Hij is één van mijn inspiratiebronnen. Zijn persoonlijkheid, zijn manier van doen.

En denk ik dat hij alle problemen van de wereld zal oplossen? Tuurlijk niet, daar ben ik nuchter genoeg voor. Maar zijn lef, authenticiteit, zijn empathisch vermogen, leiderschap, etc... daar kunnen we als allemaal een stukje van leren.

Maar hij is nu eenmaal zo geboren, zeg je? Wel ik geloof sterk dat hij steeds in zijn eigen ontwikkeling heeft geïnvesteerd. Anders zou hij niet staan waar hij nu staat. De tips die ik deze keer graag meegeef zijn vaardigheden die je ook kunt ontwikkelen door als mens te groeien en te blijven investeren in jezelf.

7 tips die we van Obama kunnen leren.

Obama's menselijkheid en openheid

Obama straalt warmte uit en is heel empathisch. Hij leeft zich in, in de ander. Hij begrijpt mensen en herkent gevoelens in de ander. Zo komt dat stukje zachtheid naar boven. Want ware kracht zit precies in zachtheid. Hij is zichzelf en mensen voelen dat. Zijn gezin is belangrijk voor hem.

Je inleven in de ander kun je als ondernemer dagelijks gebruiken. Je begrijpt beter je klant, je concullega of je omgeving.

 

Obama's authenticiteit.

 

Authenticiteit is de congruentie in wat je zegt en het ook doet. Je herkent het als jij iets belooft en je houdt je daadwerkelijk aan deze belofte. Dit geeft vertrouwen aan mensen. Je krijgt dit vertrouwen terug.
 
Hoe is het voor jou als men iets belooft en men houdt zich daaraan? Het vertrouwen groeit dan.

 

Obama's visie

 

Wie had ooit gedacht dat een zwarte president kon worden? Obama droomde ervan. Het was zijn visie. Want als je niet weet waar je naartoe wilt, kun je je bestemming nooit bereiken. Als je je visie kent, dan neem je de juiste actiestappen.

 

Obama's positiviteit

 

Zelfs nu met de gigantische problemen die hem te wachten staan, blijft hij uiterst positief. Hij blijft het goede zien. Petje af als je überhaupt in zo'n tijden president wil worden.
 
Dagelijks krijgen we enorm veel negatieve media te slikken. Onbewust werkt dit op ons door. Je bereikt meer als je positief blijft denken.

 

Obama's doorzettingsvermogen

 

Al die wereldproblemen en er toch nog durven 4 jaar voor gaan. Geef nooit de snel de brui aan iets. Is het nu een project die moeizaam loopt, je job of een klant verliezen, een familiaal probleem.
 
Ondernemen is veel uitdagender dan vroeger. Geef de moed niet op! Nadien mag je trots zijn dat je het bleef volhouden en er sterker uitkwam.

 

Obama's leiderschap

 

Obama is een charismatisch voorbeeld hoe je een natie leidt. Als ondernemer ben je het leidend (in plaats van lijdend) voorbeeld voor je mensen. Geef hen opbouwende feedback. Leer hen zelf problemen oplossen.
 
Investeer in je mensen. Wat delegeer jij als ondernemer? Maak je verwachtingen helder. Zo motiveer je anderen. Breng net als Obama inspirerend je boodschap over en communiceer duidelijk.

 

Obama & Social Media

 

Al vier jaar geleden was Obama heel bedreven in twitter, facebook en linkedin. Ondertussen is virtueel netwerken expansief gegroeid.
 
Hoeveel netwerkevents schuim jij wekelijks af? Hoeveel tijd kruipt daarin? En wat levert het op? Je hebt de hele wereld via je computer in je huiskamer. Het is een piece of cake om je te positioneren met je bedrijf op social media. Zo trek je de juiste mensen aan.
 
Steek je persoonlijkheid in je business. Wees authentiek & uniek. Investeer in jezelf en je bedrijf. Dan worden we allemaal inspirerende voorbeelden voor anderen.
 

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat