Byebye Calimero!

Deel dit artikel:

Als kind was ik gek op Calimero. "Zij zijn groot en ik ben klein".

Wat had ik vroeger last van dat kuiken! Het Calimero-imago of "het jezelf onnodig klein maken". Dit gedrag heeft te maken met je zelfbewustzijn en je zelfvertrouwen. Onze omgeving leert ons "doe maar gewoon", "wees braaf en bescheiden".

Ben jij iemand die opkijkt naar mensen die blaken van zelfvertrouwen of die alles aandurven?
 
Geloof niet dat deze mensen nooit onzeker zijn. Zij durven nieuwe dingen te ondernemen. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen.

Ook als gepassioneerd ondernemer mag jij staan voor wie jij wilt zijn.

Ondernemen is dé uitdaging om je zelfvertrouwen een boost te geven om krachtig je talenten dagelijks in te zetten en jezelf te laten zien.

Je herkent het wel. Je werkt hard en doet veel om iedereen te pleasen.

Plots een EGO aan de lijn die je zonder omwegen uitkaffert omdat de bestelling een uurtje telaat is. En jij valt stil. Weet niet wat te zeggen en laat over je heen lopen. Of je wordt woedend op Mr(s) EGO. En zo krijgt je zelfbeeld een duwtje naar beneden.

Het moment dat je op een respectvolle manier opkomt voor jezelf, groeit het vertrouwen in jezelf.

 

Soms weet je niet hoe je dat moet doorbreken of hoe je met zo'n mensen moet omgaan.
 
Geloof niet dat zelf een GROOT EGO-worden de oplossing is. Deze mensen verstoppen zich achter hun EGO-masker. Ze komen absoluut niet authentiek over. En in deze tijden doorprikken we dat.

 

Door aan jezelf te werken groei jij en groeit je onderneming mee!

Wat is dat nu precies: je zelfbeeld?

Je zelfbeeld = al je gedachten die jij in de loop der jaren over jezelf hebt opgebouwd. Hoe zie jij jezelf? Je zelfbeeld bepaalt je resultaten doordat je zelfbeeld vanuit je onbewuste geest je gedrag stuurt.

Hoe kun jij je zelfbeeld vergroten?

Wees bewust van je gedachten.

Wat zeg jij 's morgens tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Goodmorning Tiger of goodmorning Calimero? Stop het innerlijk, negatief stemmetje die zegt dat je dat niet kunt of dat je het niet waard bent. Denk positiever, aanvaard jezelf en focus je op je sterktes. De dingen waar jij trots op bent. Vervang twijfel door vertrouwen.

Onderneem elke dag iets nieuws.

Zelfvertrouwen verkrijg je niet van dag op dag. Denk aan de eerste schooldag, de eerste keer autorijden, een nieuw project of een spannende date. Je voelt je onzeker. Hoe meer uitdagingen je aandurft, hoe beter jij je zult voelen over jezelf. Mensen met zelfvertrouwen zijn gelukkiger en succesvoller. Ze ervaren minder stress.

Erken je angsten in plaats van ze weg te duwen.

Iedereen heeft angsten. Bang voor het onbekende, voor nieuwe dingen, voor de toekomst. Bang om fouten te maken. Ontdek je angsten en accepteer dat je ze voelt. Ga dwars door je angst. Want angst is een slechte raadgever.

Geef je zelfvertrouwen de nodige tijd en energie om te groeien.

Vergroten van je zelfvertrouwen gaat niet van dag op dag. Besteed er elke dag wat aandacht aan. Een mentor of coach helpt je je blinde vlekken te doorzien.

Straal zelfvertrouwen uit.

Begin met het maken van oogcontact in plaats van weg te kijken. Durf eens een praatje te maken met een onbekende. Let op je lichaamstaal. Loop rechtop, glimlach en kijk wat er gebeurt.

Accepteer een compliment.

Hoe reageer jij op een compliment? Lach je het weg of minimaliseer jij het? Neem een compliment aan? Een bedankje volstaat. En geef vooral jezelf ook eens een welgemeend compliment.

Iedereen is gezegend met unieke talenten en gaven.

 

Durf jezelf fantastisch te voelen. Iedereen heeft het potentieel in zich om mooie doelen te bereiken. Stop jezelf niet weg. Dus bye bye Calimerootje! Want jij bent het dubbel en dik waard om te laten zien wat je in huis hebt.

 

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat