Haal meer uit Google

Deel dit artikel:

Door internet heb je de voorgedrukte encyclopedieën, woordenboeken, brochures en telefoonboeken niet meer nodig. Best handig dat je vanuit je bureaustoel al deze informatie kunt raadplegen. Maar om de juiste informatie te vinden, moeten we correct Googelen. Maar wist je dat google meer is dan enkel een zoekmachine?

Tips om meer uit Google te halen:

Google negeert hoofdletters, leestekens of accenten.

Als je zoekt naar Kantoorcoach, KANTOORCOACH of kantoorcoach dan geeft google 3 x dezelfde resultaten.

Vermijd spel-en schrijffouten.

Een zoekmachine vindt geen trefwoorden, die niet correct geschreven zijn. Zoek je bijvoorbeeld naar het woord onmidellijk, dan geeft de slimme google het volgende weer: Bedoel je onmiddellijk? Klik het correct geschreven woord aan.

Gebruik zoekoperatoren.

Door slechts 1 trefwoord in te typen, krijg je enorm veel zoekresultaten. Gebruik operatoren om gerichter te zoeken. Dit zijn de 2 meest gebruikte operatoren:

  • Het plusteken + met als voorbeeld typ je bakker + brugge. Dan krijg je de webpagina's waarin het woord bakker en het woord Brugge in voorkomt. Zo vind je gemakkelijker de Brugse bakkers terug.
 
  •  De aanhalingstekens " " met als voorbeeld "New York": Met deze trefwoorden vind je alles over New York City. Als je geen aanhalingstekens gebruikt, dan vind je ook de zaken over new (nieuw) en York (het Engelse stadje).

Hoe laat vertrekt mijn trein?

Google is heel handig om de vertrektijden te kennen van alle Belgische en Nederlandse treinen (werkt enkel voor google.be en google.nl). Geef de trefwoorden Antwerpen Brugge in en je krijgt direct bovenaan de juiste dienstregeling voor alle treinen Antwerpen-Brugge.

Waar is het adres gelegen?

Typ de straat en de stad in en je krijgt direct het correcte stratenplan van google. Bv. Steenstraat Brugge. Je komt op maps.google.be terecht met het stratenplan van de Steenstraat te Brugge.

Zoek naar afbeeldingen.

Typ je trefwoord in google en druk enter. Linksboven klik je op afbeeldingen. Aan de hand van de opties kun je zoeken op formaat, type en kleur en krijg je de gewenste afbeelding.

Maak een gmail account aan.

Net zoals hotmail of yahoo is gmail de webmaildienst van google. Het gmail e-mailadres is bijna niet vatbaar voor spam dankzij de sterke spamfilters van google. Je kunt ook chatten in gmail. Een gmail account aanmaken vind je linksboven in de homepagina terug.

Blijf op de hoogte door google alerts.

Wil je weten wat er over je bedrijf, concullega, etc. geschreven wordt op internet? Surf naar google.com/alerts. Maak een google melding over het onderwerp dat je wilt volgen. Klik aan hoe vaak je berichten wilt ontvangen. Hiervoor moet je wel eerst een Gmailaccount aanmaken.

Gebruik Picasa om foto's te bewerken en te delen.

Google Picasa (picasa.google.com) is ook een gratis service van google. Je kunt je foto's in een onlinewebalbum plaatsen. Het programma importeert je foto's en bevat diverse bewerkingsmogelijkheden. Zo kun je veel gemakkelijker je foto's delen.

Google biedt dus meer dan enkel en alleen wat info opzoeken op internet. Hoe meer je de talrijke opties gebruikt uit google, des te gemakkelijker je de gevraagde informatie zult vinden.
 
Wist je trouwens dat Google sinds 1998 officieel van start ging? Google komt van het woord googol d.w.z. een getal met 100 nullen na de 1. En google bestaat in 110 verschillende talen. Wat een medium!

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat