Must reads om bij te leren tijdens de zomer

Deel dit artikel:

Sinds 1999 lees ik wekelijks een boek...

Wekelijks maak ik bewust tijd hiervoor. Wellicht heb je deze zomer wat meer tijd voor een goed boek. Of als je op vakantie vertrekt kun je gezellig lezen in de wagen (mits je niet wagenziek wordt of zelf rijdt uiteraard), op het vliegtuig of heerlijk in je hangmat of gewoon op de WC. Kortom er is telkens een gepast momentje te vinden.

Het voordeel van lezen is:

 • Je kijkt minder naar het negatieve nieuws op tv en internet
 • Je leert enorm veel bij, je wordt slimmer
 • Je wordt creatiever door nieuwe inzichten en inspiratie voor je eigen blogs, video's,..
 • Je geheugen en concentratie verbeteren
 • Je verdmindert je stress want je ontspant van lezen
 • Je bouwt nog meer aan je kennis en expertise
 • Je kunt overal lezen 
 • Je kunt digitaal lezen, fysiek boek kopen of er eentje lenen uit de bibliotheek
 • Lezen heeft een enorme impact op je leven en je bedrijf

Ik kan het niet laten om businessboeken mee te nemen op vakantie. Boeken lezen is één passie van mij. Ik deel je graag een kleine greep uit mijn bibliotheek....

Money Master the Game – Tony Robbins

Een blueprint voor 7 stappen naar financiële vrijheid gebaseerd op interviews met de meest legendarische financiële experten ter wereld.

Vanaf elke inkomensniveau helpt Tony je een financieel vrij leven te creëren. Een boek met waardevolle tips en adviezen. Enkel in het Engels verkrijgen.

Succes met e-commerce – Marc de Groot

  Een handboek voor iedereen die meer wil verdienen en minder wil uitgeven met online marketing. Dit is jouw eerste stap op weg naar meer online omzet met minder kosten. Of het nu gaat om zoekmachine marketing of webinars, web analytics of e-mail marketing. In dit boek geeft je belangrijke stappen voor meer online resultaat.

  Waag de sprong – Gay Hendricks

  Hoe succesvol je ook bent, ooit loop je tegen grenzen aan. Het lijkt voor de hand dat je persoonlijke talenten en vermogens begrensd zijn. En als je tevreden bent met je leven, wat is dan het probleem?

  Kijk, dat is precies het probleem. Je ziet niet meer waar het beter kan. Het is verleidelijk om je eigen succespatroon te blijven volgen. Dit verhindert de stap naar groter succes. Dit boek leert je om die valkuil te vermijden en daardoor nog beter voor de dag te komen.

  Begin met het waarom – Simon Sinek

  Elke CEO of ondernemer kan je vertellen wat zijn organisatie precies doet. Sommige leggen ook uit hoe ze het doen, maar slechts enkele kunnen duidelijk uitleggen waaróm ze het doen.

  Sinek beschrijft het principe van de Gouden Cirkel: eerst het Waarom, dan pas het wat en hoe. Het Waarom kan nooit geld of winst zijn, dat zijn resultaten. Het Waarom bepaalt waarom jij bent gaan ondernemen? Waarom kopen klanten bij jou en niet bij anderen?

  Onderneemster ZKT sterk Merk – Katlijn Voordeckers en Sara Reymen

  Hoe word je gekend waarvoor je écht gekend wil zijn? Wat bied je aan en voor wie werk je (niet)? Welke valkuilen moet je vermijden? Onderneemster zkt sterk merk laat je als vrouwelijke (en ook mannelijke) ondernemer groeien in je ondernemerschap. Dit is een boek zowel voor enthousiaste starters, als voor gevestigde ondernemers die zich willen heroriënteren of hun business willen verdiepen.

  Succesvol met Social Media – Stefaan Lammertyn

  Moet je nu Facebook, Linkedin, Twitter, Google+ of andere sociale media gaan gebruiken? Maak goede keuzes door eerst een eigen analyse te maken van je doelgroep en doelstellingen.  Zelfs 'ervaren' SM-ers kunnen hier bijleren.

  Spiritual Selling - Joe Nunziata

  Dit is één van de weinige boeken die verkoop combineert met spirituele wetten.

  Het legt uit hoe je innerlijke shift maakt die impact heeft op jezelf en dan op je omgeving. Het geheim van voervloed en succes komt van binnenuit en wordt gecreëerd door jouw gedachten en gevoelens. Alleen in het Engels te verkrijgen.

  1 Ding – Gary Keller

  Je wilt minder afleidingen en minder hooi op je vork. De dagelijkse stortvloed aan e-mails, sms'jes, tweets, berichten en vergaderingen leiden je af en maken je gestrest.

  Je werk en familie eisen steeds weer en meer aandacht. Je wil productiever zijn, een betere levensstijl erop na houden, meer verdienen en vooral meer voldoening in je leven. Je wilt meer tijd voor jezelf, familie en vrienden. 1 Ding zorgt voor een waanzinnig resultaat in elk aspect van je leven: werk, privé, familie en spiritueel. Het verrassend simpele idee dat je leven verandert!

  Succes in zaken - Richard Branson

  In Succes in zaken legt Richard Branson alle geheimen van succesvol zakendoen uit die je op geen enkele cursus of school leert. Dit boek bundelt Richard Branson zijn beste adviezen ooit en deelt zijn wijsheid en ervaring die een een net zo'n grote zakenman of vrouw wilt worden als hij.

  De ondernemersmythe – Michael Gerber

  De valkuil van veel ondernemers is dat ze keihard werken in hun bedrijf, maar het ondanks hun tomeloze inzet niet lukt om dat bedrijf uit te bouwen tot een succesvolle en groeiende organisatie. Dat komt omdat de meeste ondernemers werken ín hun bedrijf, en niet áán hun bedrijf.

  Ze hebben een baan, en niet een onderneming en houden zich bezig met de dagelijkse werkzaamheden zonder strategisch na te denken over de toekomst van hun bedrijf. Het is een mythe dat iedereen die goed is in zijn werk, ook goed zou zijn in ondernemen. Dat is de ondernemersmythe.

  The Millions Within David Neagle

  In dit boek leert David Neagle je hoe de univerele wetten werken en hoe je gedachtes en intenties je resultaten geven. Begrijp beter waar je nu bent en waar je naartoe wilt met je leven en bedrijf. Ook enkel in het Engels verkrijgbaar.

  Deel dit artikel

  Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

  "BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

  en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat