Ken je deze 5 Boeiende Boeken voor je Businessgroei?

Deel dit artikel:

Tijdens mijn vakantie las ik deze boeken...

Ik houd ontzettend van lezen. Vooral het gevoel een boek echt in je handen te voelen en blaadjes om te draaien....Met fluostift dingen aanduiden, een ezeloortje maken zodat ik weet waar ik gestopt ben en dan heerlijk verderlezen. Mijn boeken zien er "gebruikt" uit.

Soms lees ik op de tablet. Via de Kindle van Amazon  download je honderden boeken voor een prikje. Licht in gewicht en altijd meeneembaar. Helaas, als het zonlicht op je scherm schijnt, kun je quasi onmogelijk via de E-reader lezen. Voilà bij deze nog een businessidee om in de markt te zetten.

Een kleine greep van goede boeken die ik las. Je merkt dat deze boeken geen pure "marketingboeken" zijn. Businessgroei bestaat uit veel meer dan marketing. Vooral jouw groei als ondernemer bepaalt je resultaat. De boekenlijst van vorig jaar vind je hier.

Werken met Hart & Ziel - Wouter Torfs

Een boek naar mijn hart omdat het zo mooi toont dat voor zakelijke groei de persoonlijke groei cruciaal is. Het nieuwe leiderschap met authenticiteit, kwetsbaarheid, verbinding en fun geschreven door de beste werkgever van België: Wouter Torfs.

Hoe creëer je zowel geluk en winst in je bedrijf? Je kunt je bedrijf verdubbelen door focus op de persoonlijke ontplooiing van de mens. Torfs verdubbelde zijn omzet de voorbije vijf jaar. Een prachtig puur verhaal met praktische tips geschreven door een authentieke ondernemer.

Daarnaast schuwt de schrijver zijn eigen kwetsbaarheid niet: Een boek en bedrijf waar winst en persoonlijk geluk samengaan. Kortom werken met hart en ziel, een prachtvisie.

Big Magic – Elizabeth Gilbert

Ik ben grote Gilbert-fan. Vooral door haar eerder verschenen boek: Eat, Pray & Love. Na deze bestseller moest ook Elizabeth ook weer het vertrouwen en de creativiteit in zichzelf vinden om tot nieuw boek te komen.

In de haar zo typerende geestige en tegelijk diepzinnige stijl deelt ze haar ervaringen en biedt zo concrete inzichten in de mysterieuze bronnen van inspiratie. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme moedigt Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken.

Ze laat zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd bieden en ons dagelijks leven leiden met meer passie en mindfulness.

Kogelvrij Vermogen- Jan De Wever

Dit boek bevat geen zoet of zweverig gebazel over geld, maar no-nonsense-inzichten om uw vermogen maximaal te beschermen tijdens de economische crisis.

De keiharde waarheid is dat een crisis een gigantische kans is voor wie de juiste beslissingen neemt.

"Financieel Wonderkind" Jan De Wever legt aan de hand van zeven ijzeren geldwetten de mechanismen bloot van de wereld van het grote geld. Vooral ook voor lezers die "vies' zijn van het grote geld:)

 

Spark Joy - Marie Kondo

Marie Kondo's unieke Japanse KonMari-opruimmethode is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden.

Het is simpel. Er zijn twee stappen: weggooien en opbergen. Weggooien is de voorwaarde om te kunnen opruimen. De titel is ontleend aan de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij alles wat je hebt: 'does it spark joy?': Geeft dit mij vreugde?.

Als dat zo is, mag je het houden; zo niet, onmiddellijk weggooien. Als de spullen deze toets doorstaan, moet je ze natuurlijk opruimen.

Een bruikbaar en herkenbaar boek met duidelijke beschrijvingen, heldere principes en zinvolle illustraties, waarin veel mensen zichzelf en vooral hun rommel zullen herkennen. Hoe beter je georganiseerd bent, hoe simpelder je leeft en onderneemt en ruimte maakt voor iets 'nieuws'.

Geen Excuses meer! - Laurence Verwee

Met behulp van dit boek leer je om de zeven stappen te zetten die leiden tot het schrijven van een boek. We hebben allemaal onze angsten en onbewuste excuses om niet te schrijven. Elk hoofdstuk in dit boek eindigt met tips en oefeningen waarmee je aan de slag kunt. Duidelijke informatie rond online publiceren, crowdfunding en gebruik van sociale media maken het boek zeer actueel. Laurence geeft haar eigen kwetsbaarheid weer, waardoor dit een ongelooflijk inspirerende uitgave is geworden. Veel oefeningen, tips, verwijzing naar literatuur en websites. Dit boek is zeer inspirerend en praktisch.

Bonustitel: Be Your Brand – Regan Hillyer

Als jij je verward, overweldigd of een gebrek aan focus hebt, verlies je business.

Elk bedrijf hoe klein ook kan dagelijks 20 nieuwe kanten uit. Je kunt dit doen of dat doen.

Zou je deze dienst in de markt zetten? Ga je daar op marketen? Kortom dagelijks beslissen wat je wel en niet doet.  Het grootste verschil maak je door te durven kiezen voor jouw brand. Het maakt ondernemen veel makkelijker.

Op het moment dat jij je bedrijf positioneert, raakt je bedrijf in flow. In 60 dagen van onbekend bedrijf naar onvergetelijk. Tof geschreven!

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat