Spirituele Summer mustreads

Deel dit artikel:

Als je puur strategische businessboeken zoekt, zal ik je teleurstellen.

Na jarenlang me onder te dompelen in strategieën en businesssystemen, werkte ik diep aan mijn spirituele en energetische groei.

"Energie" is voor mij zo natuurlijk. Alles bestaat uit energie. En in wezen lijkt het logisch om de levensenergie van het universum te volgen. In werkelijkheid kom je jezelf serieus tegen als je deze flow volgt.

Ooit was ik op zoek om ‘mezelf’ te zijn in alles wat ik doe of zeg. Ik ontdekte dat “het nieuwe ondernemen” vraagt om het ALLERBESTE van jezelf te geven.

Om jezelf toestemming te geven je helemaal te tonen aan de wereld. Precies dit onderscheidt jou in je communicatie naar de buitenwereld.

Ik heb lang delen van mezelf verstopt omdat ik schrik had wat anderen van me zouden denken.

Nu deel ik veel meer "mijn waarheid en ervaringen" dan bezig te zijn met wat anderen van me denken.

Sinds ik dit meer doe, geeft het zoveel vrijheid.

Die vrijheid waarnaar we koortsachtig op zoek zijn, wel die zit in onszelf.

Je waarheid spreken vraagt moedig en liefdevol leiderschap.

Jezelf tonen aan de wereld met alle deeltjes van jezelf. Ook deze die je nog verstopt, of waar je een beetje beschaamd over bent. De rauwe stukken waar je bang voor bent om te delen, omdat ze iets kunnen losmaken bij de ander.

Daarom zijn de spiegelstukjes van mensen die je pad kruisen, zo waardevol in het groter geheel. Telkens iemand iets triggert, heb je precies dit te leren. Het universum werkt eenvoudig.

Jouw grootste potentieel leven betekent ook doorleefde ervaringen en visies de wereld insturen op een authentieke manier.

Wat zijn we met een kudde gehoorzame schapen die oude patronen en massagewoontes braafjes volgen?

Deze quote van de Dalai Lama sluit mooi aan: “Know the rules well, so you can break them effectively”.

En ja dat is best spannend. Krachtige woorden roepen weerstand en reacties op (lees zeker het boek Kluitjesvolk en voel wat het met je doet).

Als je veel reacties krijgt, dan zit je goed.

Dus dit keer een aantal spirituele boekentips want energie & spirit zitten diep verweven in mijn leven en mogen meer gezien en gehoord worden.

Beantwoord deze reflectievraag:

Geef jezelf een cijfer van 0-10 op deze uitspraak: (waarbij 10 = volledige rust is).

"Hoe rustig blijf ik in chaos, tijdens moeilijke en onzekere situaties of als ik kritiek krijg?"

Hoe hoger dit cijfer, hoe meer jij spiritueel groeit.

 

Veel leesplezier op kantoor, in je luie zetel of vanop een heerlijk terras ergens in het Zuiden met deze boekentips:

My Change – Acht spiegels voor verandering – Gina De Groote

My change

Gina wist niet meer wie ze was, ging op zoek naar zichzelf en kwam terecht in een wereld die ze niet kende, die van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Ze leerde te leven vanuit haar hart en ging voor haar grote droom.
In haar boek heeft ze het over haar zoektocht, haar belangrijkste ontmoetingen en haar totale engagement voor die grote droom.

Leven in de 5de dimensie - Evelyne Desouter

Evelyne Desouter, e-code, leven in vijfde dimensie

We evolueren naar een hogere dimensie. Angsten loslaten en voluit gaan om vol vertrouwen te leven. Dit boek geeft je 150 (kleine) stappen die je helpen om op een harmonieuze manier te evolueren in dit nieuwe bewustzijn.
Door je gedachten en je gedrag stap voor stap te veranderen, zal je in staat zijn een nieuw leven te creëren, vol vreugde, vrede, schoonheid en harmonie.

Het boek leest erg praktisch met direct toepasbare tips.

de Kwetsbare leider – Joost Callens

kwetsbare leider, Joost Callens, Durabrik

Joost Callens schrijft zijn kwetsbare verhaal over de zoektocht naar authentiek leiderschap. Het begon allemaal met een Noordpoolexpeditie. Pas vanuit de confrontatie met jezelf, kan je groeien als mens én leider.

De kwetsbare leider biedt inspiratie om meer in de spiegel te kijken en zo een betere bedrijfscultuur op te bouwen. Het boek toont welke veranderingen je kunt introduceren, maar ook hoe je die plannen concreet aanpakt en hoe je je bedrijf transformeert naar een waardengedreven organisatie.

 

Kluitjesvolk – Marianne Zwagerman

Kluitjesvolk, Marianne Zwagerman

Als je houdt van een pittige Nederlandse dame met een ongezouten mening op de maatschappij lees dan zeker dit boek.

Misschien stoot dit boek je af, ik genoot van haar eerlijke mening en heb soms zitten schaterlachen aan het zwembad toen ik haar uitspraken las in Kluitjesvolk.

Na dit boek weet je direct of je al of niet een kluitjesmensje bent. Mijn grootste inzicht was om meer vanuit eigen ervaring mijn perceptie op het leven en ondernemen te uiten. Soms spannend wel innerlijk bevrijdend als rake boodschappen de wereld in mogen.

De verboden vrouw spreekt – Pamela Kribbe

Verboden vrouw spreekt, Pamela Kribbe, spiritualiteit

Bijzondere, liefdevolle boodschappen van een krachtige leraar. In dit boek channelt Pamela Kribbe de verhalen van een verboden vrouw uit het verleden: Maria Magdalena. Zij was volgens de traditie een wilde vrouw die door Jezus moest worden bevrijd van haar zonden.

In het boek staan vijftien boodschappen over vrouwelijke en mannelijke energie, relaties, seksualiteit en heling. De energetische verschuiving die je kunt voelen bij het lezen van de teksten is waar het eigenlijk om draait. Dit boek heeft to doel je dichter bij jezelf te brengen en je meer in contact brengen met je eigen waarheid en wijsheid.

Playing Big – Tara Mohr

Tara Mohr, playing big, spirtualiteit, sabine van Meenen

In dit boek roept Tara Mohr elkeen op om zichzelf niet langer klein te houden en de ware ambities en motivaties te onderzoeken en te realiseren. Tara’s jarenlange ervaring op het gebied van mindfulness, coaching en welzijn, gecombineerd met diepgaand onderzoek op wetenschappelijk en spiritueel vlak, resulteerde in de ontwikkeling van Playing Big.

In tien heldere stappen laat ze zien hoe je kunt luisteren naar je innerlijke mentor en ze levert realistische en praktische handvatten om zelfkritiek het zwijgen op te leggen.

 

Plan van verlangen – Danielle La Porte

plan van verlangen, Danielle La Porte, spiritualiteit, Sabine van Meenen

Verlanglijstjes, strategische plannen en doelstellingen, doelstellingen...Ons verlangen naar rijkdom, liefde, populariteit en succes is immens en we doen er alles aan om deze doelen te bereiken. Maar zelfs als dat lukt is het geen garantie voor geluk.

We jagen op de dingen die we willen hebben, om tot de conclusie te komen dat het geen voldoening geeft als ze bereikt zijn.

Dit boek geeft praktisch, inspirerend en holistisch gereedschap om je échte wensen helder te formuleren en op die manier je diepste behoeften te bevredigen.

What the bleep do we now – William Arntz

What the bleep do we know, the Secret, spiritualiteit, Sabine van Meenen

Dit boek laat zien hoe schitterend de resultaten zijn wanneer wetenschappers spiritualiteit toelaten in hun visie. Het is bewezen dat het onmogelijk is om kwantumprocessen te observeren zonder ze te beïnvloeden en te veranderen.

Dat betekent dat ons bewustzijn geen toeschouwer is van de werkelijkheid, maar een onderdeel ervan. Daarmee wordt wetenschap spiritueel, want het bewijst dat de wetten van de materie niet altijd en overal gelden. Dit boek is tevens verfilmd!

Verhoog je trillingsfrequentie – Penney Peirce

Verhoog je trillingsfrequentie, Penney Pierce, spiritualiteit

Iedereen heeft een persoonlijke trillingsfrequentie die onthult wie je bent. De energiewereld van onze geest, onze gedachten en emoties worden vaak over het hoofd gezien, terwijl werkelijk alles in het leven doordrongen is van vibrerende energie.

In dit boek leer je hoe jij je trillingsfrequentie kunt verhogen door het vinden van je 'kernfrequentie' – de hoogst haalbare, meest natuurlijke persoonlijke vibratie. Hierdoor ben je in staat een helder bewustzijn te bewaren, weerstanden te verminderen en nieuwe talenten te ontplooien.

Een verhoogde trillingsfrequentie brengt een nieuwe realiteit: verbetert relaties, je vindt creatieve oplossingen voor bestaande problemen en bereikt een geheel vervuld leven.

Dus je zet nog een tandje bij.

Je doet extra je best. Werkt nog een beetje harder.

Zorgt dat alles perfect is en zegt nooit nee.

Deel dit artikel

Schrijf in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het E-book

"BREEK DOOR met 11 praktische Business-Strategieën"

en ontvang BusinessVitamines voor een beter Resultaat